Forse toename files rond Amsterdam

De afgelopen maand april stonden er op de wegen rond de hoofdstad meer files dan in april 2015. Sinds het begin van dit jaar is de filezwaarte* in de regio Amsterdam toegenomen met 32 procent. Ook in de rest van het land was het drukker. De stijging wijt de ANWB aan de aantrekkende economie.

FilesWerkzaamheden
In de regio Amsterdam is Rijkswaterstaat bezig met een grote capaciteitsuitbreiding van de wegen op het traject Schiphol - Amsterdam - Almere. Het hele project duurt nog tot 2026. Tijdens de werkzaamheden heeft het verkeer te maken met extra vertraging. De enige regio waar in april minder files stonden is Rotterdam. De opening van de A4 tussen Delft en Schiedam zorgt ervoor dat het verkeer zich daar beter spreidt.

34 procent
Landelijk steeg de totale filezwaarte in april met 34 procent vergeleken met april 2015. Het aantal files in de ochtendspits nam toe met 38 procent, in de avondspits met 34 procent.

Drukste dag
De drukste dag van de week was dinsdag, de zwaarste spits die van dinsdagavond 26 april. Ondanks de meivakantie waren de files extreem lang, winterse buien en aanrijdingen veroorzaakten veel vertraging.

AANMELDFORMULIER

Door onderstaand formulier in te vullen kunt u zich aanmelden voor spitsmijden.nl, de verzamelplaats voor spitsmijdenprojecten in Nederland. Na aanmelding ontvangt u automatisch een e-mail alert zodra nieuwe spitsmijdenprojecten in de door u gekozen provincie(s) van start gaan. Zo hoeft u nooit meer een project te missen!

* verplichte velden
Ik wil voor de volgende gebieden alerts ontvangen: